[Solved]Transparency of imported windows

Talk about anything FlyInside related.

Moderators: Tony, Greyman, Sharkku, Stevil, Bruce_C

[Solved]Transparency of imported windows

Postby LCYCowboy » Tue Nov 14, 2017 7:07 am

I've managed to import PDF charts into FI (unfortunately one at a time), but when ever you click on the virtual cockpit, they become transparent.

I am trying to position them above the yoke (where they would clip on), but as they become transparent, they become very difficult to read.

Another problem is that the resolution is really bad, so that when I use the zoom function to read smaller writing, the res is so blocky that it is almost impossible to read (the imported charts are A4 size pdfs, which are fine when viewed on the desktop).
FlyInside 1.9

P3D v4.1

Oculus CV1

Windows 10 Pro

i7-6700K @ 4.6 GHz - GTX 1080 - 16 GB Corsair DDR4 3000 MHz RAM
LCYCowboy
 
Posts: 52
Joined: Thu Jul 21, 2016 6:26 pm

Re: Transparency of imported windows

Postby admin » Thu Nov 16, 2017 7:10 pm

I have a couple of suggestions:
1. Go into C:\Users\YOUR_USER\AppData\Roaming\FlyInside
2. Find the .ini file relevant to your simulator
3. Look for the [UI] section. If you don't have a [UI] section add one
4. Add the line "Inactive Window Transparency = 1.0"
5. Start FlyInside

This should make the windows stay opaque for you. As far as resolution, I'm not sure what would cause that. Is the PDF window very small if you take your headset off and look on your desktop?

Thanks,
Dan
Your friendly neighborhood developer!
Contact Me: dan@flyinside-fsx.com
admin
Site Admin
 
Posts: 2155
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:36 am

Re: Transparency of imported windows

Postby mnesys » Fri Nov 17, 2017 4:08 am

Oh, thanks! I was wondering the same regarding transparency... I'll try this asap.
mnesys
 
Posts: 20
Joined: Mon Jul 03, 2017 10:25 am

Re: Transparency of imported windows

Postby mnesys » Fri Nov 17, 2017 12:40 pm

hmm.. do you have other hiden tricks like this one?
mnesys
 
Posts: 20
Joined: Mon Jul 03, 2017 10:25 am

Re: Transparency of imported windows

Postby Stevil » Fri Nov 17, 2017 3:36 pm

Did it work or not?
CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.10
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 882
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany

Re: Transparency of imported windows

Postby LCYCowboy » Tue Nov 21, 2017 5:02 pm

Yes, this worked fine.

I now have all my windows showing with no transparency.

Thanks for the tip Dan!

ps. Maybe this could be an option (although I realise that all options would result in a very long list in the options menu)
FlyInside 1.9

P3D v4.1

Oculus CV1

Windows 10 Pro

i7-6700K @ 4.6 GHz - GTX 1080 - 16 GB Corsair DDR4 3000 MHz RAM
LCYCowboy
 
Posts: 52
Joined: Thu Jul 21, 2016 6:26 pm

Re: [Solved]Transparency of imported windows

Postby Stevil » Tue Nov 21, 2017 5:09 pm

Thanks for letting us know :)
Happy flying!
CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.10
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 882
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany


Return to FlyInside General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest