[RESOLVED] FlyInsideP3D Error Message Prepar3d.cfg

All things CV1 and Flyinside related.

Moderators: Tony, Sharkku

[RESOLVED] FlyInsideP3D Error Message Prepar3d.cfg

Postby damiech » Fri Jul 29, 2016 1:31 pm

Hey guys,

hope u can give me some help.

I just purchased and downloaded the FlyinsideP3D and when i try to start Flyinside there is an Error Message

Prepar3D cannot run because it could not write Prepar3D.cfg.

Do u guys have any ideas

Thanx in advance

Michael
damiech
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 29, 2016 1:26 pm

Re: FlyInsideP3D Error Message Prepar3d.cfg

Postby Tony » Fri Jul 29, 2016 1:44 pm

Hi mate and welcome. First off locate your p3d.cfg and rename it. Then restart flyinside and p3d letting it build a new config for you. Ensure sli isn't enabled if you have it and also ezdok isn't supported. And also please post your system specs and windows version please :)

Tony
Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4649
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: FlyInsideP3D Error Message Prepar3d.cfg

Postby damiech » Fri Jul 29, 2016 1:59 pm

Thanx for this outstanding fast reply

Well, i renamed the prepar3d.cfg files and deinstalled ezdok, and restarted but the same Message is coming up.

Im using WIN10 Prof. 64Bit

My system is

Intel i7 6700K @4.0 GHz
32 GB RAM
Nvidia 980ti 6GB RAM
2x SSD 512 GB
1 HDD 4TB
damiech
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 29, 2016 1:26 pm

Re: FlyInsideP3D Error Message Prepar3d.cfg

Postby Tony » Fri Jul 29, 2016 2:12 pm

The could not write error usually comes from an incomplete previous unistall of p3d with some bits and bobs left over. If you have reinstalled it recently then there may be conflicts.

Tony
Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4649
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: FlyInsideP3D Error Message Prepar3d.cfg

Postby damiech » Sat Jul 30, 2016 2:39 pm

Hello again!

Now i´m really pissed. I formated all drives and did a complete reinstall of Prepar3D and the same message showed up.

It will take 6 hours to install all that stuff again! :-(
damiech
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 29, 2016 1:26 pm

Re: FlyInsideP3D Error Message Prepar3d.cfg

Postby admin » Sat Jul 30, 2016 2:47 pm

Sorry you went through a reinstall :shock:

I believe this error is the result of an internationalization bug. Try adding a windows account with no accent characters in the name (so only A-Z), and see if you can run FlyInside from that account.

A fix for this bug is in the works. My apologies for the inconvenience.
Your friendly neighborhood developer!
Contact Me: dan@flyinside-fsx.com
admin
Site Admin
 
Posts: 2672
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:36 am

Re: FlyInsideP3D Error Message Prepar3d.cfg

Postby Tony » Sat Jul 30, 2016 3:26 pm

Pm sent.
Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4649
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: FlyInsideP3D Error Message Prepar3d.cfg

Postby damiech » Sat Jul 30, 2016 4:22 pm

Hello again,

it works!

It really had to do with the Windows Account Name!!! :o

Beside that, my Registration Password isnt working, ive sent an email to the Support. Hope i get an answer as fast as u guys help here in the message board!

Thumbs up for the outstanding Support so far!

damiech
damiech
 
Posts: 6
Joined: Fri Jul 29, 2016 1:26 pm


Return to Oculus Rift CV1

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron