Aerosoft Airbus in P3D

If an Addon works for P3D or FSX then post them here, Payware or Freeware (PLEASE NO BUGS)

Moderators: Tony, Sharkku

Aerosoft Airbus in P3D

Postby VR-Dude » Fri Mar 01, 2019 11:59 am

Folks,

I'm totally new to the VR World. Recently got me an Oculus Rift with the touch controllers.
However, I'm a flightsimmer for 35y now and I didn't expect to get surprised again - till I've tried a VR cockpit :o :D

Anyway, I'm currently evaluating flyinside in P3D V4 and there is a thing I don't understand. Does that stuff really not work or am I just an incompetent old geezer?

* There seems to be no way to distinguish between a left and right click with the Oculus touch controllers? In DCS it was done in a very clever way, you turn your hand upside down, then it's a right click.
* I can't manage to TURN the knobs on the autopilot panel for altitude and V/S. I can click them, but no way to dial in altitude or sink rate
* importing a window from the Desktop generally works, but I can't see its contents. Only the control buttons for resize/close and that stuff is there. Trying to resize the window only shows an empty rectangle. Happens to all windows in the Airbus cockpit (it works with other aircraft, though)
* some move-gestures don't work. For example I can slide open the side window of the aircraft but never managed to close it again
* the same with the flaps lever. Sooooometimes it moves, usually not. It's highlighted but no, does not move

Would love to register the flyinside P3D plugin but it does seem to only partially work, with the Aerosoft Airbus at least.

Thanks!

Oh, dear developers - one more thing: Although I absolutely appreciate the possibility to try&buy, for such a complex thing like P3D with add-on aircraft a 15min timer really is too short.
Wouldn't sth like "can be used 10 times for 60min then either register or uninstall" be a much better choice?
VR-Dude
 
Posts: 1
Joined: Fri Mar 01, 2019 8:54 am

Re: Aerosoft Airbus in P3D

Postby robyk62 » Tue Mar 19, 2019 7:00 pm

Hello,
same issuses here... Can someone give a feedback?
Both Leap motion and head pointer are fast and precise, but without right-click no aricraft can be seriously handled...

Thanks.
Roberto


PS about knobs, a find the "< X >" is a bit 'raw' but quite efficient and quick (even if not so intuitive :-)
robyk62
 
Posts: 2
Joined: Sun Nov 27, 2016 6:41 am

Re: Aerosoft Airbus in P3D

Postby robyk62 » Wed Mar 20, 2019 7:06 pm

VR-Dude wrote:Folks,

I'm totally new to the VR World. Recently got me an Oculus Rift with the touch controllers.
However, I'm a flightsimmer for 35y now and I didn't expect to get surprised again - till I've tried a VR cockpit :o :D

Anyway, I'm currently evaluating flyinside in P3D V4 and there is a thing I don't understand. Does that stuff really not work or am I just an incompetent old geezer?

* There seems to be no way to distinguish between a left and right click with the Oculus touch controllers? In DCS it was done in a very clever way, you turn your hand upside down, then it's a right click.
* I can't manage to TURN the knobs on the autopilot panel for altitude and V/S. I can click them, but no way to dial in altitude or sink rate
* importing a window from the Desktop generally works, but I can't see its contents. Only the control buttons for resize/close and that stuff is there. Trying to resize the window only shows an empty rectangle. Happens to all windows in the Airbus cockpit (it works with other aircraft, though)
* some move-gestures don't work. For example I can slide open the side window of the aircraft but never managed to close it again
* the same with the flaps lever. Sooooometimes it moves, usually not. It's highlighted but no, does not move

Would love to register the flyinside P3D plugin but it does seem to only partially work, with the Aerosoft Airbus at least.

Thanks!

Oh, dear developers - one more thing: Although I absolutely appreciate the possibility to try&buy, for such a complex thing like P3D with add-on aircraft a 15min timer really is too short.
Wouldn't sth like "can be used 10 times for 60min then either register or uninstall" be a much better choice?


Hello! Same issues here... Without righ-click on switches a large number of aircraft cannot be used (using desktop mouse to point cockpit in Flyinside is quite impossible).
Can someone tell me if I missing something? (I expected something like the "< X >" in knobs, for ex. "<L> <R>")

Maybe editing panel.cfg is a workaround, but honestly I'm afraid of messing things.

Thanks.
robyk62
 
Posts: 2
Joined: Sun Nov 27, 2016 6:41 am

Re: Aerosoft Airbus in P3D

Postby fenflame » Sat Apr 13, 2019 8:48 pm

Hi Guys,

I've been using FI with P3D since it first came out and honestly, I use the mouse inside the cockpit, left button, right button scroll wheel all work well and you can switch everything. I played with VR controllers and found them to be difficult to use and cumbersome.

I have used the Aerosoft Airbus 318/319 and remember some of the windows that were part of that addon didn't work correctly as you describe. They also don't work at all in the native P3D VR. This is on the addon developer as many such as A2A, that have many windows have no problems at all.
Win10-64, i7-4790K OC to 4.7GHZ, 16GB DDR3, EVGA GTX1070 8GB OC, 1 Monitor , CV1, Saitek Rudder Pedals, CH Eclipse Yoke, P3DV4.5
FI P3DV4 Beta Tester. FlyInside Moderator.
fenflame
 
Posts: 91
Joined: Fri Dec 02, 2016 10:42 pm
Location: A Brit who lives in Salem NH, USA


Return to FlyInside Aircraft and Addon Compatibility(NEW)

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest