Interaction dot bug?

Moderators: Tony, Sharkku

Interaction dot bug?

Postby brendanhallett » Fri Nov 16, 2018 10:41 pm

Since the lastest version of flyinside. I've had an issue with the interaction dot.

I have the interact button set to a button on my yoke. And since the lastest version it now requires 3 to 5 presses before flyinside registers a click. (although I hear the click noise through the headphones on every press)

This is making it impossble to use. Also I know its not the yoke button that the issue because if I go into a P3D menu its fine and works on every click. Its only broken in the flyinside menus and in the VC when flying.
brendanhallett
 
Posts: 54
Joined: Sat Mar 18, 2017 9:02 pm

Re: Interaction dot bug?

Postby brendanhallett » Fri Nov 16, 2018 11:55 pm

Further investigation. This seems to be happening with non-default planes. Happenings for me on PMDG planes and Aerosoft DC-8

Once any plane other than default planes are loaded, interaction dot stops responding on the first click, and requires multiple clicks to activate a clickspot. Also flyinside menus require multiple clicks to move between menus and menu items. Switching back to a default plane fixes the problem.

Pretty sure this started after 1.96 upgrade.
brendanhallett
 
Posts: 54
Joined: Sat Mar 18, 2017 9:02 pm

Re: Interaction dot bug?

Postby brendanhallett » Sun Nov 18, 2018 8:25 pm

Anyone else having this issue??

Tony do you have any idea what could be causing this?
brendanhallett
 
Posts: 54
Joined: Sat Mar 18, 2017 9:02 pm

Re: Interaction dot bug?

Postby Tony » Mon Nov 19, 2018 3:57 am

That is strange mate, I'll ask Dan if he's got any ideas ???
Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4649
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: Interaction dot bug?

Postby admin » Wed Nov 21, 2018 5:25 pm

Hi Brendan,

I just e-mailed you a link to 1.95 for comparison. Very interesting to see if this ends up being a config issue, a regression in 1.96, or something else entirely ;)

Thanks,
Dan
Your friendly neighborhood developer!
Contact Me: dan@flyinside-fsx.com
admin
Site Admin
 
Posts: 2672
Joined: Tue Feb 06, 2007 8:36 am

Re: Interaction dot bug?

Postby brendanhallett » Fri Nov 23, 2018 7:11 pm

Dan

Uninstalled 1.96 and installed 1.95, and the problem remains.

At the same time i upgraded to 1.96 I installed the pmdg 747-8, which increased the number of CTD’s I was getting so uninstalled it. But maybe that changed something at the same time.

I’m currently reinstalling windows, and will install P3D, flyinside and the PMDG 737 and see what happens then.

Thanks for your help

Regards
Brendan
brendanhallett
 
Posts: 54
Joined: Sat Mar 18, 2017 9:02 pm

Re: Interaction dot bug?

Postby brendanhallett » Sat Feb 02, 2019 10:24 pm

Solved. This problem was caused strangely by FSUIPC and the Windows 10 gamebar overlay both running at once

Stopping either one stopped the issue, likely just too much for my poor CPU to handle (7700k)
brendanhallett
 
Posts: 54
Joined: Sat Mar 18, 2017 9:02 pm


Return to P3D Bug Reporting Here

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest