XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Moderators: Tony, Sharkku

Re: XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Postby Tony » Thu Jan 26, 2017 10:07 am

Guys I'm going to correlate all this info at the weekend and present it to Dan and the team. Any other bits and bobs you can think of then don't hesitate to make another thread.

Tony
Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4810
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Postby bobshopsupreme » Thu Jan 26, 2017 2:20 pm

For me, this was not a pressurisation problem. Screen is completely black at SEA airport in any plane at startup. Disabled HDR in X-Plane 11 B8 settings and it works perfectly. Perhaps these are two separate problems if there are some people who can fly for minutes/hours until it goes black. If it's on start up try turning off HDR for now. Still a bug that needs fixing of course...
bobshopsupreme
 
Posts: 3
Joined: Thu Jan 26, 2017 2:12 pm

Re: XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Postby twgin » Thu Jan 26, 2017 4:27 pm

I have had this problem for a few betas now. In my case the screen goes black although everything else seems to be functioning; X-Plane's frame rate counter in the upper left keeps counting, sound continues, its just a totally black display on the desktop screen and in the Vive. This has nothing to do with pressurization in my case, these are flights well below 10,000 feet. In my case, I go into Graphics settings within X-Plane and change the FSAA number to something else; the screen comes back, no interruption of flight.

With everything beta at this point it's hard to guess where this is coming from: X-Plane, FI, Nvidia drivers ? Who knows ! For myself, I'm waiting for XP11 to go final before squawking stuff to airplane authors, Laminar, or FI...

Loving flying VR, can't wait for it to progress !

Terry
twgin
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 26, 2017 4:19 pm

Re: XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Postby Tony » Thu Jan 26, 2017 4:31 pm

Hi Terry, To improve my FPS I never use AA in X-plane. I just use x8 in the Flyinside UI. I've only had one encounter with a "black out" and I was using AA in the settings. Maybe you have hit on something ?

Tony
Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4810
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Postby Siklid68 » Fri Jan 27, 2017 7:30 am

Tony,

You had HDR on or off? Are you able to make a full flight with XP11, FI, AA off and HDR On?

There is no problem with HDR in Xplane 11 when not using FI. As soon as I use FI, XP11 and HDR On, I got a black screen after 30-60 minutes. This bug should be a priority since we can't really have fun flying with HDR Off.

Thanks.

Johann
P3D V3 & X PLANE 11 - HTC Vive

I7 6700K - ASUS HERO VIII - 16 Gb DDR4 - GTX 1070 - SSD Drives
Siklid68
 
Posts: 21
Joined: Fri Jan 06, 2017 7:58 am

Re: XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Postby Architects » Sat Feb 04, 2017 3:39 am

Having the same problem! Any new update for a solution?
Architects
 
Posts: 1
Joined: Sat Feb 04, 2017 3:36 am

Re: XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Postby Tony » Sat Feb 04, 2017 7:49 am

Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4810
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Postby twgin » Sat Feb 04, 2017 8:14 pm

I have installed 1.73 (some days ago) and get better results re the black screen. I had thought the problem was gone but have experienced the black screen a few times in the past few days. I do run HDR btw. For me, what works is to go into Graphics, and change FSAA value to some other value. When returning to sim, black screen is gone and I can continue the flight. I realize this is not a "solution" but at least I can finish a flight this way.

I am not certain of this, but it seems to me when I go in to change FSAA value to get rid of the black screen, the FSAA value is not the same as what had it set at, i.e. X-Plane or FI or something is changing the FSAA value over time... Curious !

Can't wait for XP to go final... until that happens we're just tinkering ...

Terry
twgin
 
Posts: 12
Joined: Thu Jan 26, 2017 4:19 pm

Re: XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Postby Bobie81 » Tue Apr 11, 2017 2:58 pm

I get black screen to after 30-60 min, i tryed xplanes cessna and payware planes but same results. Is there any fix for this?
Bobie81
 
Posts: 8
Joined: Sat Aug 27, 2016 8:44 am

Re: XP-11 Black-screen using Flyinside + HDR

Postby Stevil » Tue Apr 11, 2017 3:21 pm

Devs are heavily working on a fix!
CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.11 RC1
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 1010
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany

Previous

Return to XP11 Bug Reporting Here *Discontinued* 25th Jan 2019

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest