Crash after Starting FlyInside XP

Moderators: Tony, Sharkku

Crash after Starting FlyInside XP

Postby Neverlight » Fri Jul 07, 2017 3:45 pm

After launching FlyInside XP , Occulus starts , then x-plane and a few seconds , while loading , i get a crash report:

FlyInside Fatal Error Encountered (W:3)
Utils\Images.cpp: Line 119

My system:

I7-6700
32GB RAM
MSI Geforce 1080
X-Plane 11 latest Release
FlyInside XP Pro 1.81 - for X-Plane
Attachments
error-20170707T213024.txt
(20.5 KiB) Downloaded 95 times
Neverlight
 
Posts: 5
Joined: Fri Jul 07, 2017 3:34 pm

Re: Crash after Starting FlyInside XP

Postby Tony » Sat Jul 08, 2017 1:28 am

Was it working fine before ? Have you tried disabling your plugins one by one?
Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4694
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: Crash after Starting FlyInside XP

Postby Neverlight » Sat Jul 08, 2017 3:58 am

Hi Tony,

FlyInside XP Pro 1.8 - 4/28/2017 is workin well, it just happened with the new version.
Neverlight
 
Posts: 5
Joined: Fri Jul 07, 2017 3:34 pm

Re: Crash after Starting FlyInside XP

Postby Neverlight » Sat Jul 08, 2017 4:37 am

Thanks Tony,

I found out that FlywithLua is the problem.

As soon a i enable this plugin, i get a crash right at the start of x-plane 11.

I tried FlywithLua without any script but x-plane keeps crashing.

I downloaded FlyWithLua Core Edition for X-Plane 11 (Windows, Linux, Mac OS X) version 2.6.2 but to no avail.

Was using xprealistic (it uses flywithlua) seems i have to go without this addon until the problem hopefully gets resolved sooner or later.
Neverlight
 
Posts: 5
Joined: Fri Jul 07, 2017 3:34 pm

Re: Crash after Starting FlyInside XP

Postby Stevil » Sat Jul 08, 2017 5:11 am

Neverlight wrote:Thanks Tony,

I found out that FlywithLua is the problem.

As soon a i enable this plugin, i get a crash right at the start of x-plane 11.

I tried FlywithLua without any script but x-plane keeps crashing.

I downloaded FlyWithLua Core Edition for X-Plane 11 (Windows, Linux, Mac OS X) version 2.6.2 but to no avail.

Was using xprealistic (it uses flywithlua) seems i have to go without this addon until the problem hopefully gets resolved sooner or later.


FlyWithLua often is the core reason for crashes or weird behaviour. Tony, we should start to ask this question right from the start if anything unusual happens:

So, to summarize:

-You also had crashes with XP11 without FlyInside due to FlyWithLua?
-You are using XPRealistic? Is it only a lua script or does it modify anything else like reshade does?
-Now you removed FlyWithLua and XPRealistic and now it works fine with v1.81?

More details would be nice here since for me it's not clear if you solved it

BR
Stephan
CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.11 RC1
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 1010
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany

Re: Crash after Starting FlyInside XP

Postby Neverlight » Sat Jul 08, 2017 5:44 am

- You also had crashes with XP11 without FlyInside due to FlyWithLua?
Nope, absolutely no crashes with FlywithLua ....with or without Flyinside Version...Only after i used the new flyinside version

-You are using XPRealistic? Is it only a lua script or does it modify anything else like reshade does?
I just have to copy a xprealistic-folder and a lua file into the flywithlua\scipt folder. It delivers new sounds to some airplanes.
But Flyinside aka x-plane 11 also crashed without the xprealistic script.
So it has to be an issue with Flywithlua alone. I removed all scripts (only had 2 scripts in the script folder - xprealistic and heading helper)

-Now you removed FlyWithLua and XPRealistic and now it works fine with v1.81?
The problem seems to be the flywithlua alone. When i remove flywithlua-plugin flyinside 1.81 works like a charm.

I downloaded a fresh FlyWithLua Core Edition for X-Plane 11 but still got the crash when starting x-plane via Flyinside. Without Flyinside all is working well.
Neverlight
 
Posts: 5
Joined: Fri Jul 07, 2017 3:34 pm

Re: Crash after Starting FlyInside XP

Postby Greyman » Sat Jul 08, 2017 5:53 am

i have flywithlua installed, for the extra graphic options that the rendering tool brings, but i have not experienced any such issues. could it be just one of the lua scripts that is involved in the apparent conflict with FI? maybe just remove the scripts to a temporary folder and see if you still get the crash. If not, then add the scripts back one by one, restarting FI/XP each time, to see if you can find the culprit.
ASUS Hero VIII Motherboard, I7-6700K, EVGA GTX1080FTW, 16GB RAM, Windows 10
Oculus Rift/Touch with 1.24 Runtime
Warthog HOTAS and MFG Crosswind pedals
FlyInside XP 1.9 : X-Plane 11.10r3
(I have FI FSX too, but will say when post relates to that)
Greyman
 
Posts: 502
Joined: Sun Apr 02, 2017 6:09 pm

Re: Crash after Starting FlyInside XP

Postby Stevil » Sat Jul 08, 2017 6:50 am

Greyman wrote:i have flywithlua installed, for the extra graphic options that the rendering tool brings, but i have not experienced any such issues. could it be just one of the lua scripts that is involved in the apparent conflict with FI? maybe just remove the scripts to a temporary folder and see if you still get the crash. If not, then add the scripts back one by one, restarting FI/XP each time, to see if you can find the culprit.


That's always a good approach!
But Tony can also tell you a thing or two about it: He had the scripts folder empty and still had those weird black shadows on the cockpit glasses until he removed FlyWithLua completely.
CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.11 RC1
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 1010
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany

Re: Crash after Starting FlyInside XP

Postby sttts » Sat Jul 08, 2017 6:59 am

The Xjet plugin from Airfoillabs (C172) also crashes FlyInside.
sttts
 
Posts: 5
Joined: Sat Jul 08, 2017 6:57 am

Re: Crash after Starting FlyInside XP

Postby Neverlight » Sat Jul 08, 2017 7:20 am

Like i said, my script-folder was empty too...... "I removed all scripts"

So the scripts aren't the issue.

But i can live without Flywithlua at the moment, so it helps me to enable/disable flywithlua via x-organizer easily.

So it's not a hassle...

Thanks for the help though to determine the problem :)
Neverlight
 
Posts: 5
Joined: Fri Jul 07, 2017 3:34 pm

Next

Return to XP11 Bug Reporting Here *Discontinued* 25th Jan 2019

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron