[Solved]XP11 HTC Vive - Crash right after entering cockpit

Moderators: Tony, Sharkku

[Solved]XP11 HTC Vive - Crash right after entering cockpit

Postby r0salesr » Wed Sep 27, 2017 12:57 am

Hi,

I have been using XP11 with my HTC Vive for a few months now and only the occasional crash, so I am not sure what changed.

Everything seems to be loading just fine, then when I finally "enter the cockpit" I get about 2-5 seconds of normal, smooth, operation, and then a crash to desktop. Xplane 11 is then frozen and I get the error message in the logs. I have reinstalled latest FlyInside for X-Plane and Vive with no change. X-Plane works just fine without Flyinside.

Software revs:
X-Plane11: X-Plane 11.05r2 (build 110501 64-bit)
FlyInside: FLYINSIDE_XP_PRO_1.81_VIVE_1000
Nvidia Driver: 385.69 Release Data: 09/20/2017

System specs:
Gigabyte - GA-X99-Ultra Gaming ATX LGA2011-3 Motherboard
Intel - Core i7-6800K 3.4GHz 6-Core Processor
G.Skill - Trident Z 64GB (8 x 8GB) DDR4-3200 Memory
Samsung - 850 EVO-Series 500GB 2.5" Solid State Drive
EVGA - GeForce GTX 1080 8GB FTW Gaming ACX 3.0 Video Card
https://pcpartpicker.com/list/yC39M8

Please see attached logs.

Help please :)

Thank you,
Randy
Attachments
20170926_crash_to_desktop_logs.zip
(79.55 KiB) Downloaded 68 times
r0salesr
 
Posts: 2
Joined: Wed Sep 27, 2017 12:16 am

Re: XP11 HTC Vive - Crash right after entering cockpit

Postby Stevil » Wed Sep 27, 2017 5:09 am

CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.11 RC1
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 1010
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany

Re: XP11 HTC Vive - Crash right after entering cockpit

Postby r0salesr » Wed Sep 27, 2017 1:32 pm

Hi Stevil,

Installing FLYINSIDE_XP_PRO_1.8103_VIVE_1000 fixed the problem for me.

Do you know what the root issue is?

Thank you!
Randy
r0salesr
 
Posts: 2
Joined: Wed Sep 27, 2017 12:16 am

[Solved]X-Plane 11 on Steam but FlyInside opens demo instead

Postby Stevil » Mon Oct 09, 2017 4:29 am

r0salesr wrote:Hi Stevil,

Installing FLYINSIDE_XP_PRO_1.8103_VIVE_1000 fixed the problem for me.

Do you know what the root issue is?

Thank you!
Randy


Hi Randy,

the version I pointed you to includes a fix for a bug that only a few users encounter. Glad that I could help you on that :)

BR
Stephan
CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.11 RC1
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 1010
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany


Return to XP11 Bug Reporting Here *Discontinued* 25th Jan 2019

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest