FlyInside for Prepar3d won't start

Moderators: Tony, Sharkku

FlyInside for Prepar3d won't start

Postby Wrangellflyer » Sun Oct 06, 2019 10:09 am

Greetings,

FlyInside worked fine for months, but stopped working within the last week. Windows mixed reality and SteamVR both seem to be working fine, and my HMD works in both. However, when I try to open FlyInside I never get the startup screen. Steam shows 3 moving vertical bars as it tries to load, but Flyinside never starts and the HMD reverts to the steam lobby. I have tried multiple times, unplugging and re-plugging my HMD, and restarting my rig. I even uninstalled FlyInside and deleted the appdata file (as suggested in another post), and interestingly FlyInside started once time (for reactivation) but Steam closed it before just like before and I have not been able to get it started again.

I searched the forum and could not find a solution for this.
I use FlyInside version P3D4_Pro_1.98_VIVE_1000
I do not use reshaders.
I have uploaded my log file.
log.txt
FlyInside log file
(21.52 KiB) Downloaded 81 times

I think my drivers are up to date, at least within the last few weeks.
I am running the HMD on a desktop, plugged directly into the HDMI port.

Any assistance would be appreciated. Thank you!
CPU Intel i7 6700K
GPU GeForce RTX 2070
RAM 16GB
Mobo Asus Z170-AR
Drive 500 GB SSD
OS Win 10 x64
Simulator Prepar3d V4 Academic 4.5.12.30293
Samsung Odyssey Plus
Wrangellflyer
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 29, 2018 1:17 pm

Re: FlyInside for Prepar3d won't start

Postby Tony » Mon Oct 07, 2019 7:55 am

We are taking a look at this mate. Not sure what's going on.
Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4813
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: FlyInside for Prepar3d won't start

Postby Wrangellflyer » Sun Oct 27, 2019 4:16 pm

For Tony,

I now have a second computer that won't work with FlyInside. It's a laptop that successfully ran FlyInside for a year, and now I'm only getting a "spinning circle" at startup with nothing more.

The laptop is a Dell G5 5587
Intel Core i7-8750H
16GB RAM
NVIDIA Geforce GTX 1060 w/Max-Q Design
Windows 10 64-bit
Prepar3d version 4.3.29.22520
Flyinside version FLYINSIDE_P3D4_PRO_1.96_VIVE_1000

the log file for that computer is 28MB and won't upload to the forum (I'm guessing because it has a year of logs?). Should I delete it and let it generate a new log when I next try to start it up?

Please help me get FlyInside running again :)

Thanks!
Paul
CPU Intel i7 6700K
GPU GeForce RTX 2070
RAM 16GB
Mobo Asus Z170-AR
Drive 500 GB SSD
OS Win 10 x64
Simulator Prepar3d V4 Academic 4.5.12.30293
Samsung Odyssey Plus
Wrangellflyer
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 29, 2018 1:17 pm

Re: FlyInside for Prepar3d won't start

Postby Tony » Sun Nov 10, 2019 6:37 pm

Sorry for the late reply, what version are you having the issue with ?

Tony
Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4813
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: FlyInside for Prepar3d won't start

Postby Wrangellflyer » Mon Nov 11, 2019 5:01 pm

Tony,

The desktop (first post) is version P3D4_Pro_1.98_VIVE_1000 and the laptop (second post) is version P3D4_Pro_1.96_VIVE_1000.

Thanks for your help in getting them up and running again... its frustrating that the HMD works with other software/games that we have but not prepar3d.

Paul
CPU Intel i7 6700K
GPU GeForce RTX 2070
RAM 16GB
Mobo Asus Z170-AR
Drive 500 GB SSD
OS Win 10 x64
Simulator Prepar3d V4 Academic 4.5.12.30293
Samsung Odyssey Plus
Wrangellflyer
 
Posts: 4
Joined: Sat Dec 29, 2018 1:17 pm


Return to FSX Bug Reporting Here

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron