FF A320 Ultimate

Moderators: Tony, fenflame, Sharkku, Greyman, Bruce_C, Stevil

FF A320 Ultimate

Postby Greyman » Tue Nov 07, 2017 3:58 pm

this plane really does look and fly like a beauty. unfortunately, it currently only works in 2d, with some VR-freeze type issue currently preventing it from working at all in FI XP.

the good news is i understand that Dan is currently helping FF to find a solution to the problem.

suffice it to say, if you are thinking of getting this aircraft for the next phase of the beta, you might either want to wait for positive news on this corrective work or install another copy of XP for use with monitors. It is a pain having to set up views to look at the various parts of the cockpit, but when you do step back into VR, it certainly stops you taking the improvements that brings for granted.

hopefully a future post in this forum will herald the welcome news of a fix.
ASUS Hero VIII Motherboard, I7-6700K, EVGA GTX1080FTW, 16GB RAM, Windows 10
Oculus Rift/Touch with 1.24 Runtime
Warthog HOTAS and MFG Crosswind pedals
FlyInside XP 1.9 : X-Plane 11.10r3
(I have FI FSX too, but will say when post relates to that)
Greyman
 
Posts: 504
Joined: Sun Apr 02, 2017 6:09 pm

Re: FF A320 Ultimate

Postby Stevil » Wed Nov 29, 2017 6:52 am

I also got it yesterday but the view in VR is really totally destroyed... :|

After installation of that bird my FlyInside was not working at all - after removal of the CEF-plugin (included in the A320U) everything was fine again. Just in case anyone has problems with it.... :roll:
CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.11 RC1
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 1021
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany

Re: FF A320 Ultimate

Postby Greyman » Wed Nov 29, 2017 2:27 pm

but the A320 itself still doesn't work with the CEF plugin gone does it?

When i removed the CEF plugin, the A320 loaded with green screens wheehe displays should have been
ASUS Hero VIII Motherboard, I7-6700K, EVGA GTX1080FTW, 16GB RAM, Windows 10
Oculus Rift/Touch with 1.24 Runtime
Warthog HOTAS and MFG Crosswind pedals
FlyInside XP 1.9 : X-Plane 11.10r3
(I have FI FSX too, but will say when post relates to that)
Greyman
 
Posts: 504
Joined: Sun Apr 02, 2017 6:09 pm

Re: FF A320 Ultimate

Postby Stevil » Wed Nov 29, 2017 2:37 pm

Hey Greyman,

yeah, the A320U is still not usable in VR. But with the CEF-plugin my whole X-Plane went nuts (another user also had this problem today). I couldn't use it anymore, even with other planes. The loading screen was all messed up.

After removing CEF-plugin X-Plane was usable again but the A320U is still not good.
CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.11 RC1
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 1021
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany

Re: FF A320 Ultimate

Postby Greyman » Wed Nov 29, 2017 2:51 pm

Yup, which is why i asked, as even though i can get to the initial menu OK, once i load a flight, with any aircraft, it behaves in a similar VR-freeze manner as it does with the A320.

I currently have a 2d, non-FI, version of XP that i use for the A320 and a FI version, with the CEF folder removed, for flying everything else.

2d is not good, particularly when you have experienced the full VR cockpit, but as this aircraft is so good, i will stick it until FF or FI or both find a solution to the problem
ASUS Hero VIII Motherboard, I7-6700K, EVGA GTX1080FTW, 16GB RAM, Windows 10
Oculus Rift/Touch with 1.24 Runtime
Warthog HOTAS and MFG Crosswind pedals
FlyInside XP 1.9 : X-Plane 11.10r3
(I have FI FSX too, but will say when post relates to that)
Greyman
 
Posts: 504
Joined: Sun Apr 02, 2017 6:09 pm

Re: FF A320 Ultimate

Postby Stevil » Wed Nov 29, 2017 2:55 pm

It's a pity it's not working yet.... today I replied to your post in the A320U beta forum and ask about any progress...
CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.11 RC1
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 1021
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany

Re: FF A320 Ultimate

Postby Greyman » Wed Nov 29, 2017 3:00 pm

I'm not sure where the hold-up is, but from my experience with FF on the similar issues i had with their 757 and 767, it will probably be a mixture of not yet having any VR hardware and apathy. VR pilots are a little bit in short supply at the moment, but that is very likely to grow, particularly when XP launch their native version.
ASUS Hero VIII Motherboard, I7-6700K, EVGA GTX1080FTW, 16GB RAM, Windows 10
Oculus Rift/Touch with 1.24 Runtime
Warthog HOTAS and MFG Crosswind pedals
FlyInside XP 1.9 : X-Plane 11.10r3
(I have FI FSX too, but will say when post relates to that)
Greyman
 
Posts: 504
Joined: Sun Apr 02, 2017 6:09 pm

Re: FF A320 Ultimate

Postby pesqair » Fri Dec 08, 2017 8:14 pm

hello. i just updated to 1.9 trial and am trying to run it with the FFa230 Ultimate. There is a weird glitch that makes a double cockpit appear as a reflection on the windshield. If you need any more info please let me know.
pesqair
 
Posts: 2
Joined: Fri Dec 08, 2017 8:12 pm

Re: FF A320 Ultimate

Postby Stevil » Sat Dec 09, 2017 5:17 am

Disable reflections in the EFB and those are gone until they get fixed.
Dan wanted to give us A320U support ASAP and will fix this later
CPU Intel i7 4790K - GPU Zotac GTX 1080 Mini - RAM 16gb DDR3 Mobo Gigabyte GAMING 5 - Drive 750GB SSD - OS Win 10 x64 - Simulator X-Plane v11.11 RC1
HTC Vive
Stevil
 
Posts: 1021
Joined: Tue Dec 06, 2016 2:48 pm
Location: EDDK, Cologne / Germany

Re: FF A320 Ultimate

Postby pesqair » Sat Dec 09, 2017 1:00 pm

ok. i got that to work. is there a way to interact with the aircraft using the touch controllers or not at this point?
pesqair
 
Posts: 2
Joined: Fri Dec 08, 2017 8:12 pm

Next

Return to Aircraft Compatibility with X-Plane

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest