Get WMR working

Please post your findings and please add what headset you are using in your post.

Moderators: Tony, Sharkku

Get WMR working

Postby idefixgallier » Mon Apr 30, 2018 4:14 pm

Hi!

I have the samsung odyseey with Steam VR and the Windows Mixed Realty plugin running
(with native P3D and Aerofly FS2)
But ... FlyInside wont start any VR mode, and i have no idea why.

Did i miss something (Flyinside complained about not having oculus software while installing) - do it need one?

kind regards
idefixgallier
 
Posts: 16
Joined: Fri Mar 30, 2018 1:03 pm

Re: Get WMR working

Postby Tony » Mon Apr 30, 2018 9:05 pm

If you are trying to start p3d with Flyinside then make sure you have downloaded the correct version and make sure p3d native isn't active. And with AF2 Flyinside won't work with that ;)
Tony F
Customer Support = contact tony@flyinside-fsx.com
FlyInside Inc.
Tony
 
Posts: 4681
Joined: Sat May 30, 2015 3:20 pm
Location: Rift User

Re: Get WMR working

Postby idefixgallier » Tue May 01, 2018 1:52 am

Hi Tony!

I have 1.92 for P3D V4.
Clicking on Flyinside starts P3D ... but not in VR mode
(and native mode is not active) - thas why i am asking if i missed something to install
idefixgallier
 
Posts: 16
Joined: Fri Mar 30, 2018 1:03 pm

Re: Get WMR working

Postby idefixgallier » Tue May 01, 2018 5:04 am

Okay, i see now what you mean with the "right version" - just overlooked the Steam VR download.

Works quite good BUT the resolution that Flyinside is using, is not the correct one.
You can read the displays in the aircraft and spot objects in detail in distance if i use the native mode.
For me it seams that Flyinside is using the resolution of the Rift CV1 for the Samsung Odyssey too ... what is wrong (and a loss of quality)

Can you check that?

Kind regards
idefixgallier
 
Posts: 16
Joined: Fri Mar 30, 2018 1:03 pm

Re: Get WMR working

Postby Robert » Tue May 01, 2018 9:32 pm

We see the same thing in the Vive Pro. Got a thread started there too. We'll get there. There’s more and more seeing this same thing. I’m sure Dan is on it. We'll just need a bit of patience.
HTC Vive Pro/P3D/DCS/X-Plane
Orbx FTX Global Base, FTX Global Vector, scenery, airport packs
Robert
 
Posts: 903
Joined: Sun May 17, 2015 8:44 pm
Location: New Mexico

Re: Get WMR working

Postby Barry1940 » Tue May 07, 2019 10:02 am

This thread is quite old, so didn't know whether to start a new one...... I'll try this

After installing FlyInside (flyinside_FSX_pro_1.96_Vive_1000) in my FSX folder (FSX SP2) running on D:, I load by clicking the FlyInside icon, I cannot get any VR mode when FSX loads up. All I can see is the normal FSX display.
I have a feeling I'm missing something critical, or the plugin is not working.
I'm using a Odyssey in Win 10, i9 9820, 32 GB RAM, GTX 980. The WMR Portal comes up ok in the HMD.
Any suggestions?
Windows 10
FSX SP2
i9 9820X 3.3 GHz 10 core
32 GB DDR4 2666 RAM
NVidia GTX 980ti
Samsung Odyssey + HMD
Barry1940
 
Posts: 6
Joined: Tue May 07, 2019 8:20 am


Return to Windows Mixed Reality

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest